Zondag 26 mei 2024

Autorit vol spanning en puzzelplezier

Navigeren, puzzelen en amuseren vormen de basis voor een leuke middag autosportplezier over goed berijdbare wegen door Meierijstad. Deelgenomen kan worden met een gewone personenauto of met een klassieker/oldtimer.

Géén gejakker, maar wél opletten dat je de juiste route rijdt.

BELEEF HET MEE!!

 

Geschiedenis Porc Classic

De Porc Classic wordt al een groot aantal jaren georganiseerd. De naam van de rit werd bedacht door een van de oprichters en erevoorzitter (46 jaar voorzitter geweest) van AMC  d'Uitlaat, Jan van Gerven. Jan had een agrarisch bedrijf. Na verkoop van dit bedrijf werd hij commissionair in de varkenshandel. Vandaar deze opvallende en bijzonder klinkende naam. De rit werd door hem jaarlijks georganiseerd op één van de maandelijkse clubavonden op donderdag van AMC d'Uitlaat. Na het overlijden van Jan in 2014 is de organisatie van de Porc Classic overgenomen door zijn navigator Ad Verhuist. Inmiddels is de rit verplaatst naar de zondagmiddag.

Wat is de bedoeling?

De Porc Classic is een auto-puzzelrit met een lengte van circa 60 kilometer. De bedoeling van de rit is om de vallen van de uitzetter te doorgronden en daarmee de juiste route te rijden. De route wordt onderweg gecontroleerd door bemande en onbemande routecontroles. De ideale rijtijd bedraagt 2,5 uur. Voor de Tourklasse is Nationaal Reglement Puzzelritten van toepassing. Dit kan eenvoudig gedownload worden via: www.nrf-autosport.nl.

De kosten en wat krijg je ervoor?

Het inschrijfgeld bedraagt per deelnemende auto €15. Hiervoor ontvang je voor de start koffie/thee met iets lekkers, bij de start het routeboek en na afloop een schriftelijke uitleg. Alle deelnemende equipes ontvangen een prijs. Voor de winnaars in de Expertklasse en de Tourklasse zijn daarnaast de Porc Classic wisseltrofeeën te winnen.

Meedoen/inschrijven!

Er kan worden deelgenomen in 3 klassen:

  • Expertklasse (A): volgens het DRR van de NRF (voor zeer ervaren deelnemers). 
  • Sportklasse (B): volgens het DRR van de NRF.
  • Tourklasse (C): voor deze klasse kan iedereen inschrijven.

In alle klassen zijn passagiers toegestaan.

De inschrijftafel is geopend vanaf 12:15 uur bij Restaurant-Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15, 5481 VE Schijndel. De eerste deelnemende equipe start om 12:45 uur en vervolgens om de minuut één equipe. Er kan tot 13:15 uur worden gestart.

Om organisatorische redenen is het prettig dat u zich vooraf aanmeldt.

Dit kan eenvoudig door een korte e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerptekst "Porc Classic". Ook op de dag van de rit kan nog worden ingeschreven.